www.myrgren.com Eng Swe   
Rasmus Myrgren Denna sidan är byggd av GAOS   
Hem |  Information |  Blogg |  Sponsorer |  Resultat |  Laser |  Kalender |  Bilder |  Länkar      

Kaotiska starter och ett vilt medaljrace

mallis-medal-race.jpg img_1519b.JPG

Efter 2 veckor i Palma, Mallorca, med blandade vindar började Palma regattan med 5-6 m/s. Arvid Claesson, KSSS, inledde bra medan jag och de flesta andra Svenska laser seglarna inledde tveksamt. Jag var i grupp 2 och såg varje start från grupp 1 och det var fasen det sämsta jag sett. Seglings ledningen släppte start efter start, trots att man ibland kunde se linjen bakom hela fältet, katastrof dåligt. Som pricken över i började de ta en båt eller två vid starterna efter första dagen. De som blev tagna för tjuvstart lyckades dessutom överklaga beslutet och friades. Imponerande att se “start fantasten” Johan Wigforss leverera fältets bästa start gång på gång under dessa kaotiska start förhållanden.

Grymt skoj var att se Emil Cedergård på benen igen efter sitt knäproblem, dessutom gjorde han enligt mig en bra prestation. Jesper Stålheim visade framfötterna och gjorde flera riktigt bra kryssar och undanvindar. Jag hoppas och tror att Emil och Jesper kan nå riktigt långt.

Medlajracet blev en vild upplevelse med 12 m/s och väldigt branta vågor. Med lite tur och bra fart lyckades jag spika racet. Alltid skönt med en bra avslutning på regattan.

Slut resultatet blev en tredje plats för min del och nästa svenk Johan Wigforss slutade på en 8:e plats. Min prestation i starterna tycker jag är svår att bedöma men min segling i övrigt var ovanligt ojämn både fart mässigt, strategiskt och taktiskt.

Jag är däremot riktigt nöjd med min djupa bugning inför Prinsessan Sofia av Spanien

En Kommentar till “Kaotiska starter och ett vilt medaljrace”

 1. Tomas A. Says:

  Hej igen Rasmus !

  DU är på många sätt ett föredöme !

  Både hur Du här berömmer Dina svenska Laser-sparring kompisar
  &
  Hur Du själv är en Elit-idrottare !

  GO FOR IT !

  MVH / T.

Lämna kommentar