www.myrgren.com Eng Swe   
Rasmus Myrgren Denna sidan är byggd av GAOS   
Hem |  Information |  Blogg |  Sponsorer |  Resultat |  Laser |  Kalender |  Bilder |  Länkar      

Välj period: Alla / Oktober 2008 / Augusti 2008 / juli 2008 / Juni 2008 / maj 2008 / april 2008 / Mars 2008 / Februari 2008 / Januari 2008 / december 2007 / november 2007 / september 2007 / Augusti 2007 / juli 2007 / Juni 2007 / maj 2007 / april 2007 / Mars 2007 / Februari 2007 / Januari 2007 / december 2006 /

Arkiv för april, 2008

Nya framgångar nya utmaningar

Söndag,27th april, 2008

Hyere regattan började med en BFD (Black flag disqualification), vilket innebär att jag någon gång under sista minuten innan start befunnit mig på fel sida om startlinjen. Det är alltid tungt att börja regattan med en diskning då man sedan har pressen av att inte kunna göra ett enda misstag (undre de kommande 9 racen) för att placera sig ok. Jag börjar känna mig rätt trygg i starterna, vilket jag jobbat på länge. Men de lyckade starterna har också belyst ett nytt utvecklings område som jag nu börjat jobba med. Ibland känns det som att man springer in i en ny tegelvägg när ett nytt problem uppenbarar sig men jag tror de där väggarna är till för att stoppa alla som inte vill tillräckligt mycket.

Regattan seglade jag ok på många sätt men resultatet var ingen höjdare, 13:e plats. Johan Wigforss briljerade med två spikar sista dagen och låg på medaljplats inför medalj racet, men fick sin andra gul flagg i starten och blev 8:a totalt.

I vanlig ordning blev en dag inställd på grund av mistral vindar (blåser otroligt mycket) så vi fick köra go-kart istället, jag måste få min dagliga dos av adrenalin annars vet jag inte vad som händer vid läggdags.

Hade kunnat få regattans sämsta start om det ej blivit omstart (bilden, jag är längst ut till vänster i bild ca 25m nedan för alla i min startgrupp). Anledningen till positionen är att jag fick en gulflagg och fick backa ur start positionen och ta mitt straff.

sof-start.jpg

Kilona bara rinner av

Söndag,13th april, 2008

pict0519b.JPG

Jag har börjat bromsa viktminskningstakten då jag tappar kilona oroväckande snabbt och är rädd att förlora för mycket muskler. Sen jag fick reda på att Sveriges OS plats i laser var min så har jag gått ner 2 kilo i månaden. Det gick trögt i början och jag blev förbannad när jag inte såg den utveckling jag ville se. Tänkte att okej, är det så här du vill ha det, kroppen, så kom igen bara. Efter det så gav jag kroppen en lite för hård omgång och kilona bara rinner av, så nu har jag varit på gymmet igen och ätit rätt mycket.

Imorgon åker jag till Stockholm, där jag skall härja på lilla sportspegeln och försöka få flera att börja segla samt därefter delta på “Olympic Reflection”, där jag möter andra Olympier och snackar OS och förberedelser. Flyger direkt från Stockholm till Hyere, Frankrike, där nästa världscuptävling går. Får passa på att gratulera min coach Steven (bilden) som fått en dotter och som blev så exalterad att han bröt benet.